Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Empal Daging

Krokante rundvleesplakjes


IngrediŽnten:

- 500 gr. sukadelappen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 schijf laos
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 eetlepels asemwater
- 2 daun salam
- zout
- 4 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 6 cm. Pel de uien en knoflook, snipper ze en maak ze fijner in de vijzel. Meng de laos er door, plet hem licht met de vijzel. Doe het vlees in een wok met de uien, overige specerijen, asemwater, daun salam en zout naar smaak. Voeg zoveel kokend water toe dat het vlees net onderstaat en breng het aan de kook. Laat het vlees in ongeveer 1,5 uur gaar koken tot al het vocht is verdampt. Plet het vlees iets dunner met de vleeshamer. Verhit de olie in een wok en bak de plakjes vlees iets knapperig bruin. Lekker met witte rijst.

Empal Daging
Download het recept
Moment geduld!