Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Empal Gepuk

Krokant gebakken rundvlees


Ingrediënten:

- 1 kg. runderlappen
- 2 sjalotten
- 4 kemirienoten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 schijven laos
- 1 schijf djahe
- 4 eetlepels gula djawa
- asem, ter grootte van een walnoot
- 2 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Rasp de laos en djahe. Breng een pan met water aan de kook en kook hier het vlees in tot het gaar is. Snijd het vlees in dunne lapjes, sla ze met een vleeshamer nog platter. Maak in een vijzel alle ingredienten fijn, behalve de olie, tot je een pasta hebt. Verhit de olie in een pan en fruit de pasta tot het geurig ruikt. Laat nu het vlees mee bakken voor ca. 15 min. en schep het geheel om. Haal de lapjes vlees uit de pan, verhit olie in een pan en frituur het vlees tot het krokant is.

Empal Gepuk