Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Empal Pedis

Zeer scherpe, droog gebakken rundvleesreepjes


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 rode uien
- 5 tenen knoflook
- 10 rode lomboks
- halve theelepel trassi
- 3 schijven laos
- 2 theelepels sereh
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- 2 dl. water
- 1 theelepel asem
- zout

Bereiding:

Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen. Kook het vlees gaar in water, haal het uit de pan en snijd het in dunne reepjes. Maak de uien, lomboks, knoflook, trassi, laos en sereh fijn in de vijzel en meng hier de ketjap door. Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu. Voeg dan het vlees met zout naar smaak toe, schep een paar keer om en voeg dan het water en asem toe. Laat het vlees droogbakken.

Empal Pedis