Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Emping Balado
Kroepoek besprenkeld met een pittige stroop van Javaanse suiker
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Gisela Schlechter
Ingrediënten:
- 2 schijven gula djawa
- 1 dl. water
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- trassi
- sambal manis
- rauwe emping
- olie
Bereiding:
Hak de gula djawa grof en los op in het water, laat dit zachtjes koken tot je een dikke stroop hebt. Hou dit apart. Snipper de ui en knoflook fijn. Maak dit samen met de trassi fijner in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit hier de pasta in met de sambal. Haal dit van het vuur en meng door het stroopje. Bak de emping in de hete olie, laat dit uitlekken in een vergiet en schenk de pittige stroop over de emping.
Emping Balado