Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Emping Balado

Kroepoek besprenkeld met een pittige stroop van Javaanse suiker

Emping Balado | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Gisela Schlechter


Ingrediënten:

- 2 schijven gula djawa
- 1 dl. water
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- trassi
- sambal manis
- rauwe emping
- olie

Bereiding:

Hak de gula djawa grof en los op in het water, laat dit zachtjes koken tot je een dikke stroop hebt. Hou dit apart. Snipper de ui en knoflook fijn. Maak dit samen met de trassi fijner in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit hier de pasta in met de sambal. Haal dit van het vuur en meng door het stroopje. Bak de emping in de hete olie, laat dit uitlekken in een vergiet en schenk de pittige stroop over de emping.

Emping Balado