Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Es Buah Nangka

Kokosijs met nangka en papaya


Ingrediënten:

- 5 nangka's
- 1 papaya
- 350 gr. suiker
- 2 ltr. dikke santen
- 1 eetlepel maizena
- 4 eidooiers
- sap van 1 limoen

Bereiding:

Schil de papaya. Snijd het vruchtvlees van de papaya en nangka's heel fijn. Leng de maizena aan met een beetje water. Meng het vruchtvlees met de suiker en santen en breng het al roerende aan de kook. Voeg de maizena en limoensap toe en roer het geheel goed door tot het dik wordt. Haal het van het vuur. Kluts de eidooiers, meng hier 1 dl. van het, nog warme, santen door en roer het geheel goed. Giet het mengsel al roerend in de santen en laat het afkoelen. Doe het in een bak en zet de bak in de vriezer. Schep na ca. elke 10 min. het geheel goed door tot het hard genoeg is geworden, duurt ca. 4 uur.

Es Buah Nangka