Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Fu Yong Hai

Gevulde omelet met champignons, groenten en saus


Ingrediënten:

- 5 eieren
- 1 teen knoflook
- peper
- zout
- ve-tsin
- boter

Vulling:

- 4 gedroogde shiitakes
- 2 eetlepels prei
- 2 tenen knoflook
- theelepel gemberpoeder
- bambuscheuten
- 100 gr. worteltjes
- blik doperwtjes
- 4 eetlepels tomatenketchup
- peper
- ve-tsin
- snufje zout

Bereiding:

Pers de knoflook, hak de prei fijn en kook de wortels gaar. Week de champignons ca. 20 min. in wat water en snijd ze in plakjes, bewaar het water. Verwijder eventueel de harde stukjes. Bak de prei met de knoflook en de gemberpoeder in wat olie tot een goudgele massa. Roer er de champignons, weekwater, gesneden bambuscheuten, wortels en tenslotte de doperwten doorheen. Breng op smaak met peper, zout en ve-tsin.

Kluts de eieren met knoflook, peper, zout en ve-tsin. Bak hier, in een koekenpan met dikke bodem, een grote omelet van. Vul deze met het groentemengsel. Sla hem dubbel, bak het nog even aan beide kanten aan en bedek hem met de tomatenketchup. Eventueel de ketchup vermengen met sambal of chilisaus naar smaak.

Fu Yong Hai