Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gateau Africaine

Chocoladetaart in lagen met vanillevla

Gateau Africaine | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 2 zakjes vanillesuiker
- 5 eieren
- suiker, moet het gewicht hebben van 4 eieren
- zelfrijzend bakmeel
- 1 volle eetlepel cacaopoeder

Vla:

- 1 ltr. melk
- 75 gr. suiker
- 75 gr. custardpoeder

Bereiding:

Maak met de melk, suiker en custardpoeder een dikke vanillevla. De dikte is goed als je een streep trekt over de bodem en deze zich niet direct sluit. Houd de vla apart. Zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder moeten samen het gewicht hebben van 3 eieren. De eieren, vanillesuiker en suiker mixen tot er luchtbellen gaan vormen, ca. 20 min. Meel en cacaopoeder zeven. De eieren met de cacao en meel goed door elkaar lepelen.

Bodem van de springvorm bekleden met vetvrijpapier en de zijkanten invetten met boter. Het beslag hierin scheppen. In het midden van de oven ongeveer 50 min. bakken. Op stand 3 voor een elektrische oven, 150 graden. Als de taart is afgekoeld in 2 of 3 lagen snijden. Doe de onderste laag terug in de springvorm en doe er een dikke laag warme vanillevla op. Dan weer een laag chocoladetaart en vanillevla, als laatste de chocolade taart.

Gateau Africaine