Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gemblong Dengan Lapisan Gula

Gefrituurde koekjes overgoten met karamel


Ingrediënten:

- 250 gr. ketanmeel
- 150 gr. geraspte kokos
- 25 gr. boter
- 40 gr. basterdsuiker
- 150 ml. hete santen
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel water
- zout

Karamel:

- 150 gr. gula djawa
- 75 gr. witte suiker
- 50 ml. water
- 1 eetlepel boter

Bereiding:

Meng, voor het beslag, alle ingredienten goed door elkaar. Voeg dan de santen toe en kneed alles tot een beslag. Maak hiervan koekjes en frituur die in niet te hete olie bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat, voor de karamel, de suiker in het water smelten. Voeg de boter toe en kook alles in tot de suiker gaat borrelen en de karamel is ingedikt, zet het vuur uit. Doe de koekjes in de pan met karamel en zorg dat alle koekjes met een laagje zijn bedekt. Laat afkoelen voordat je ze eet.

Gemblong Dengan Lapisan Gula