Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gong Pao Ayam

Kipfilet met pinda's


Ingrediënten:

- 400 gr. kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 50 gr. pinda’s
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel sambal manis
- 1 eiwit
- 1 eetlepel sherry
- zout
- olie

Bereiding:

Rasp de djahe en pers de knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Meng de sherry met het eiwit, wat zout en peper. Meng dit met de blokjes kip en laat dit een half uur staan. Verhit de olie in een wok en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Voortdurend blijven roeren, anders bakt het eiwit aan de wok vast. Haal het vlees uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier. Fruit in de olie de knoflook, djahe en sambal gedurende 1 min. Voeg dan de ketjap, eetlepel water, suiker en sesamolie toe. Schep het even om en voeg dan het vlees weer toe. Schep nogmaals alles goed om zodat het vlees geheel gekleurd is door de ketjap en doe de pinda’s erbij. Serveren met rijst en een groentegerecht.

Gong Pao Ayam