Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gudeg Ceker

Kippenvoetjes gekookt in kokosmelk met nangka


Ingrediënten:

- 100 gr. runderlappen
- 10 kippenvoetjes
- 750 gr. jonge nangka
- 5 dl. water
- 7,5 dl. dikke santen
- 4 eieren
- 150 gr. gula djawa
- 6 daun salam
- 4 schijven djahe

Bumbu:

- 12 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 8 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd het vlees en de nangka in stukjes, rooster de kemirienoten en kook de eieren hard. Breng het water aan de kook, kook hier de nangka kort in en haal het er weer uit. Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Maal de ingredienten voor de bumbu fijn. Doe de nangka samen met de eieren, bumbu, gula djawa, rundvlees en kippenvoetjes in een pan. Voeg de santen toe en leg een deksel op de pan. Laat dit rustig koken tot de kippenvoetjes zacht en gaar zijn. Af en toe door roeren. Serveer met rijst.

Gudeg Ceker