Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Abon Ikan
Drooggebakken tonijn met kruiden
Ingrediënten:
- 3 blikjes tonijn
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 serehstengel
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels peper
- olie
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook fijn. Ontvel de tomaat en snijd het in stukjes. Knip de harde bovenkant van de sereh af en snijd het witte gedeelte fijn. Verhit een beetje olie en fruit hier de ui en knoflook in tot de uien glazig zijn. Voeg dan de tomaat, sereh, tonijn en peper toe. Doe het vuur zacht en roer het geheel goed door. Laat het goed droog worden, maar oppassen dat het niet verbrandt. Je kunt het geheel voor een paar dagen bewaren in een afgesloten bak of pot.
Abon Ikan