Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ampela Ayam Peteh

Kippenmaagjes met garnalen en petehbonen


Ingrediënten:

- 200 gr. garnalen
- 150 gr. kippenmaagjes
- 3 dl. santen
- 5 rode uien
- 1 teen knoflook
- 4 petehbonen
- 1 groene lombok
- 1 rode lombok
- 2 daun salam
- 2 eetlepels bieslook
- 1 theelepel djahe
- citroensap
- suiker
- olie

Bereiding:

Was de lomboks, verwijder de zaadjes en snijd ze in dunne ringen. Snipper de ui, peteh en knoflook fijn. Snijd de kippenmaagjes grof en sprenkel er wat citroensap over. Verhit olie in de wok en fruit de ui, knoflook, djahe en daun salam. Doe er de kippenmagen en garnalen bij en bak tot de garnalen van kleur veranderen. Doe er dan de petehbonen, lomboks, suiker en de santen bij. Stoof het verder op een niet te groot vuur tot het gaar is. Garneer met bieslook en serveer het warm.

Ampela Ayam Peteh