Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gudeg Nangka

Kip gestoofd met gebakken tahu, ei en nangka


Ingrediënten:

- 6 kippenpoten
- 1 blok tahu
- 2 blikken jonge nangka
- 6 eieren
- 2 dl. santen
- 1 serehstengel
- 3 kemirienoten
- 5 tenen knoflook
- 1 daun salam
- 3 rode uien
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel laos
- halve theelepel djinten
- halve theelepel nootmuskaat
- suiker
- zout

Bereiding:

Snijd de uien en de knoflook fijn. Laat de nangka uitlekken. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Kook de eieren hard en pel ze. Maak de uien, knoflook, kemirienoten, djinten, nootmuskaat, suiker en zout naar smaak fijn in de vijzel. Verwijder het bovenste, harde gedeelte van de serehstengel en kneus de sereh. Verdeel de tahu in 8 stukken en frituur die goudgeel. Neem vervolgens een grote ruime pan en plaats de nangka op de bodem met de eieren er omheen en de tahu er boven op. Doe er dan de salam, sereh en laos op en bedek het met de kippenpoten. Kook de santen samen met de andere fijngemaakte kruiden in een andere pan onder voortdurend roeren. Giet het dan langzaam in de andere pan. Leg de deksel erop en laat op zacht vuur 1 uur stoven.

Gudeg Nangka