Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Bagar

Gesmoord, gekruid lamsvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 2 kg. lamsvlees
- 150 gr. geraspte kokos
- 1 ltr. dunne santen
- 5 dl. dikke santen
- 5 tenen knoflook
- 5 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 5 schijven djahe
- 5 cm. kunyit
- 7 kemirienoten
- 1 serehstengel
- 5 daun djeruk purut
- 5 kardemompitten
- 4 theelepels ketumbar
- 2 theelepels djinten
- 2 theelepels asem
- 2 eetlepels water
- halve theelepel nootmuskaat
- zout

Bereiding:

Snijd de knoflook, sjalotjes, lomboks, djahe en de kunyit fijn. Kneus de serehstengel. Wrijf de kemirienoten, ketumbar, djinten, knoflook, lomboks, djahe en de kunyit fijn in de vijzel. Snijd het vlees in grote stukken. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin en wrijf het fijn in de vijzel. Roer de asem door het water.

Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes ca. 2 min. Voeg het kruidenmengsel er bij en fruit dit alles nog 3 min. Doe het vlees, serehstengel, djeruk purut, kardemom en het asemwater erbij. Roerbak alles ca. 5 min. Meng de kokos, nootmuskaat en de dunne santen er door. Voeg zout naar smaak toe. Kook alles ca. 30 min. tot het vlees bijna gaar is. Doe de dikke santen er bij en laat alles in ca. 20 min. gaar sudderen.

Gulai Bagar