Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Gulai Bebek

Zeer pittig gestoofde eend


IngrediŽnten:

- 1 kg. eend
- 5 dl. water
- 10 kemirienoten
- 8 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 4 groene rawits
- 5 groene lomboks
- 1 serehstengel
- 3 theelepels asem
- 1,5 theelepel kunyit
- 1,5 theelepel laos
- 1,5 theelepel djahe
- 4 daun djeruk purut
- 75 ml. olie
- zout
- witte peper

Bereiding:

Maak de eend schoon en snijd het in stukken. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de rawits en lomboks in dunne ringen. Kneus de serehstengel. Wrijf de kemirienoten, peper, sjalotjes, lomboks, rawits, knoflook, kunyit, laos en djahe fijn in de vijzel. Fruit dit samen met de sereh en de djeruk purut in de olie voor ca. 3 min. Voeg de stukken eend toe en bak de eend rondom bruin. Giet hier het water bij en laat dit ca. 1 uur stoven op een laag vuur tot het gaar is. Voeg dan de asem toe en laat het gerecht dan nog ca. 5 min. stoven.

Gulai Bebek
Download het recept
Moment geduld!