Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Daging Dua

Gesudderd, pittig rundvleesreepjes met aardappels


Ingrediënten:

- 400 gr. magere runderlappen
- 300 gr. aardappelen
- 5 dl. warm water
- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 10 gedroogde pepers
- 1 serehstengel
- 3 schijfjes djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- halve eetlepel venkelzaad
- halve theelepel zwarte peper
- 1 theelepel fenegriek
- nootmuskaat
- 2,5 eetlepel asem
- 1,5 theelepel gula djawa
- 2 theelepels zout
- 5 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het rundvlees dwars op de draad in reepjes van enkele millimeters dik. Kneus de serehstengel. Schil de djahe en maak het samen met de sjalotten, knoflook en gedroogde pepers fijn in de vijzel. Wrijf de ketumbar, venkelzaad, djinten en de zwarte peper ook fijn in de vijzel. Verhit de olie en fruit de fijngemaakte massa op middelhoog vuur totdat het geheel aromatisch begint te ruiken. Fruit ketumbar, venkelzaad, djinten en de zwarte peper even mee. Voeg het vlees toe en bak alles onder voortdurend omscheppen totdat het vlees rondom bedekt is met de kruidige massa en begint te bruinen. Giet het water erbij en voeg de sereh, fenegriek, nootmuskaat, asem, het zout en de gula djawa toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 1,5 uur sudderen totdat het vlees zacht en gaar is. Controleer af en toe of er wat water bij moet (warm water, want van koud water wordt het vlees taai). Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze een half uur voor het serveren bij het vlees. Maak de saus, zo nodig, op smaak met zout of gula djawa.

Gulai Daging Dua