Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Ikan

Gestoofde makreel in kruidige saus


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 1 stukje asem
- 1 ui
- 2 eetlepels sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel kemangi
- halve theelepel serehpoeder

Bereiding:

Snipper de ui. Was de vis, verwijder het zwarte vliesje in de buikholte door het met wat zout te wrijven. Los de asem op in twee eetlepels warm water en besprenkel daar de vis mee. Strooi wat peper en zout op de vis en zet dit afgedekt op een koele plaats. Maak de ui, sambal, laos, kunyit, kemangi en serehpoeder fijn in de vijzel, doe er 3 dl. water bij en breng het mengsel aan de kook. Snijd de vis in grote moten. Doe de vis in de saus. Laat deze op een zacht vuurtje zacht koken tot de vis gaar is. Als een stukje vis makkelijk van de graat gaat, is het gaar.

Gulai Ikan