Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Kambing

Lamsvlees in kruidige kokosmelksaus

Gulai Kambing | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. lamsvlees
- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 cm. kunyit
- 6 kemirienoten
- 4 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 4 daun salam
- zout
- 2 ltr. santen
- peper
- olie

Bereiding:

Snijd het lamsvlees in een aantal stukken. Snipper de sjalotjes en knoflook en maak dit samen met de kemirienoten en kunyit fijn in de vijzel. Roerbak het vlees in 2 eetlepels olie op een matig vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak het tot het geurig ruikt. Voeg de djeruk purut, sereh, daun salam en peper en zout naar smaak toe. Giet nu de santen erbij en laat het geheel koken tot het vlees gaar en mals is en de saus dikker is geworden. Serveer het met witte rijst.

Gulai Kambing