Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Kambing Dua

Heerlijk gestoofd geitenvlees


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 schijven kencur
- 4 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- 3 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 kaneelstokje
- 2 kardemom
- 3 stuks foelie
- 4 kruidnagels
- zout
- 25 gr. santen

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes en bak het rondom bruin in een grote pan. Snipper de uien en knoflook fijn. Snijd de kencur en lomboks fijn. Maak de uien, knoflook, lomboks, kencur en de kemirienoten fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Meng de laos, ketumbar, djinten en de kunyit hierdoor. Verhit de olie in een wok. Fruit de uienmassa en de serehstengel. Laat de overige kruiden even mee fruiten. Doe de uienmassa en zout naar smaak bij het vlees en voeg zoveel kokend water toe dat het vlees net onderstaat. Breng het vlees aan de kook en laat het in ongeveer 1 uur zachtjes gaar koken. Rasp de santen en los het op in de saus. Leg nu de deksel niet meer op de pan i.v.m. schiften.

Gulai Kambing Dua