Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Udang

Grote garnalen in kruidige saus

Gulai Udang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. grote garnalen
- 50 gr. santen
- 5 dl. water
- 3 tomaten
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 3 daun salam
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel gula djawa
- 2 eetlepels asem
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepels djinten
- 1 theelepel laos
- rasp van een halve citroen
- 3 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Snijd de uien en knoflook fijn. Was de lomboks en hak ze fijn, houd een beetje achter ter garnering. Hak de lente-ui fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in de wok en fruit hierin voortdurend omscheppend de uien, knoflook, trassi, lomboks, ketumbar, djinten, laos, gula djawa en wat zout ca. 3 min. Voeg de garnalen, citroenrasp en de tomaten toe. Roerbak alles ca. 5 min. Doe het water in een pan en voeg de asem, daun salam en de santen toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel ca. 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en binden. Als het geheel gebonden is, verwijder dan de salam. Garneer het geheel met lombokringen en lente-ui.

Gulai Udang