Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Belung

Kruidige stoofpot van makreel met groente


Ingrediënten:

- 200 gr. makreel
- 3 dl. dunne santen
- 1 dl. dikke santen
- spinazie
- 3 takjes kemangi
- 1 bosje katuk
- 1 kleine komkommer
- 50 gr. petehbonen
- 3 kleine tomaten
- 3 schijven laos
- 1 serehstengel
- 3 daun salam
- 1 daun kunyit
- halve theelepel witte peper
- zout

Bumbu:

- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 groene lomboks
- 5 rawits

Bereiding:

Pluk de spinazie, kemangiblaadjes en katuk van de takjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het in reepjes. Snijd de petehbonen doormidden en de tomaten in partjes. Schil en kneus de laos. Knip het bovenste deel van de serehstengel en kneus de sereh. Snipper de sjalotten, pers de knoflook en snijd de lomboks en rawits fijn. Wrijf voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits in een vijzel fijn.

Maak de vis schoon, snijd het in mootjes en bestrijk ze rondom met peper en wat zout. Rooster de vis ca. 3 min. aan elke kant boven een barbecue. Meng in een pan alle ingredienten, behalve de vis, met daun salam, daun kunyit, peper en dunne santen. Breng alles aan de kook, voeg de dikke santen en zout naar smaak toe en laat de groenten onder regelmatig omscheppen ca. 15 min. op een laag vuur sudderen. Meng de stukjes vis door de stoofpot en laat ze even goed warm worden.

Gulai Belung