Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Masin

Gestoofde tonijn met zure stervruchten in kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kg. tonijn
- sap van 1 limoen
- zout
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 3 serehstengels
- 7 belimbing wuluh
- half bosje kemangi
- 4,5 dl. dunne santen
- 3 daun djeruk purut
- 3 daun salam

Bumbu:

- 3 schijfjes djahe
- 3 cm. kunyit
- 2 schijfjes laos

Bereiding:

Schil de djahe, kunyit en laos en wrijf ze fijn in de vijzel. Maak de vis schoon, snijd het in moten en bestrijk deze met het limoensap en wat zout. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de lomboks in de lengte doormidden. Verwijder het bovenste deel van de serehstengels en kneus de sereh. Snijd de belimbing wuluh in dunne plakjes. Rits de kemangiblaadjes van de takjes.

Meng de santen in een wok met de bumbu, sjalotjes, knoflook, lomboks, serehstengels, daun djeruk en de daun salam en breng alles aan de kook. Doe de vis en de belimbing wuluh erbij, voeg zout naar smaak toe en breng dit alles opnieuw aan de kook. Voeg de kemangi toe, zet het vuur laag en laat de vis nog ongeveer 5 min. zachtjes stoven.

Gulai Masin