Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Hachee Timor

Hachee van rundvlees, sjalotjes en kruiden


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2,5 dl. water
- 10 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels kokosroom
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels sambal oelek
- 6 kemirienoten
- 2 theelepels serehpoeder
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels asem
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd het vlees in stukjes. Maak de sjalotten en knoflook schoon en fijn. Maak de ui, knoflook, asem, laos, ketumbar, djinten, sambal, kemirienoten en sereh fijn in de vijzel. Meng het vlees met de fijngemaakte pasta en schep het goed door. Laat het 2 uur marineren en schep het regelmatig door. Verhit de olie in de pan en bak het vlees aan alle kanten aan. Voeg het water toe met de djeruk purut. Roer even door, zet het op een laag vuur en laat het vlees gaar sudderen. Verwijder voor het serveren de djeruk purut en laat de kokosroom in de saus smelten.

Hachee Timor