Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Hati Rebus

Gebakken lever gestoofd in heerlijke bouillon


Ingrediënten:

- 1 kg. lever
- 2 ltr. water
- 7 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 5 tenen knoflook
- 2 serehstengels
- 5 cm. kunyit
- 3 theelepels ketumbar
- 1,5 theelepel djinten
- 3 eetlepels olie
- 3 daun salam
- 1 theelepel witte peper
- zout

Bereiding:

Maak de lever schoon en kook het ca. 1 uur in een ruime pan met het water. Haal het uit de pan en snijd het in stukjes. Houd de bouillon apart. Snijd de sjalotjes, lomboks en knoflook heel fijn. Verwijder de bovenste gedeelten van de serehstengels en kneus de sereh. Rooster in een droge koekenpan de kunyit, ketumbar en djinten. Maak voor de kruidenpasta de sjalotjes, knoflook, lomboks, kunyit, ketumbar en djinten fijn in de vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit de pasta ca. 3 min. Voeg de sereh en de daun salam toe en fruit dit ca. 2 min. mee. Voeg de lever toe en bak dit ca. 5 min. en voeg dit alles toe aan de bouillon. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het gerecht ca. 30 min. op een laag vuur sudderen.

Hati Rebus