Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Acar Kering

Makreel uit de wok gehuld in een kruidenmengsel


Ingrediënten:

- 600 gr. makreel
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 kemirienoot
- halve theelepel sereh
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel gula djawa
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Was de makrelen en dep ze droog. Verhit de olie in een wok en bak de makrelen rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de uien en de knoflook fijn en maak ze samen met de kemirienoot fijn in een vijzel. Haal de olie uit de pan waar de vis in is gebakken, doe 1 eetlepel van deze olie terug in de pan en fruit de uienmassa en de sereh er in. Voeg de azijn, de gula djawa, de kunyit en een klein scheutje water toe. Leg de makrelen in het kruidenmengsel en laat het geheel in 10 tot 15 min. gaar stoven.

Ikan Acar Kering