Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Asem Manis

Schol in een kruidige en zure ketjapsaus


Ingrediënten:

- 4 schollen
- 6 eetlepels asem
- 2 eetlepels water
- 12 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal brandal
- 125 ml. water
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 5 schijven djahe
- 1 eetlepel gula djawa

Bereiding:

Bak de schollen bruin in wat olie en laat deze daarna uitlekken en afkoelen. Meng de asem met 2 eetlepels water en smeer hiermee de schollen in. Laat de asem 30 min. intrekken. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit hierin de bumbu ca. 3 min. Voeg dan het water en de ketjap toe en laat de saus 10 min. sudderen. Giet vervolgens de saus over de vis.

Ikan Asem Manis