Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Asem Manis Dua

Vis met een kruidige, zoet/zure saus


Ingrediënten:

- 500 gr. schol
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 rawit
- 4 schijfjes djahe
- 5 kleine wortels
- maizena
- 2 eetlepels olie
- ketjap manis
- sesamolie
- peper
- suiker
- azijn
- zout
- tomatenketchup
- worcestersaus

Bereiding:

Pers de knoflook, snijd de rawit in ringen, snijd de djahe in plakjes en snipper de sjalot. Leng 1 eetlepel maizena aan met 2 eetlepels water en roer hier een papje van. Snijd de wortels julienne en besprenkel het met 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels azijn en een halve theelepel zout, schep dit goed om. Bedruip beide zijden van de vis met 1 theelepel ketjap, 1 theelepel sesamolie en wat peper en bestuif het met flinke laag maizena. Bak de vis aan beide zijden op middelhoog vuur. Laten uitlekken, warm en apart houden.

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, rawit, wortel, plakjes djahe en de sjalot. Voeg 1,5 dl. azijn, 150 gr. suiker, 3 eetlepels tomatenketchup, 2,5 theelepel zout en 2,5 eetlepel worchestersaus hierbij en breng dit alles aan de kook. Bind deze saus met de aangelengde maizena. Zodra het aandikt weghalen van het vuur. Voordat het van het vuur wordt genomen een paar druppels sesamolie op de saus sprenkelen. Leg de vis op een voorverwarmde schotel en giet deze saus erover. Een beetje garneren met sjalot.

Ikan Asem Manis Dua