Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bakar Ketjap Dua

Pittige gegrilde vis met een botersausje en ketjap


Ingrediënten:

- 500 gr. stevige vis
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel margarine

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- halve eetlepel peper
- 2 cm. kunyit
- 2 schijven djahe
- 4 rode rawits
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel suiker
- 1 kippenbouillontablet
- zout

Bereiding:

Besprenkel de vis met het limoensap en laat dit ca. 15 min. marineren. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Bedek de binnen en buitenkant van de vis met de bumbu en laat de vis marineren voor ca. een half uur. Grill de vis goudbruin. Maak een sausje van de boter en ketjap en bestrijk de vis hiermee. Gril de vis opnieuw tot gaar. Serveer met frisse komkommer en acar.

Ikan Bakar Ketjap Dua