Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bali Dua

Gebakken kabeljauw in een pikante ketjapsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kabeljauwfilets
- 4 sjalotten
- 1 daun salam
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel sambal rawit
- halve theelepel laos
- halve theelepel gemberpoeder
- mespuntje serehpoeder
- 1 theelepel bruine suiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olie
- zout
- peper

Bereiding:

Pers de knoflook en snipper de sjalotten fijn. De visfilets met wat zout, peper en citroensap inwrijven en ca. 3 uur laten marineren. In een pan een beetje olie verhitten en de filets aan beide kanten goudbruin bakken. Haal de vis uit de pan en in de olie de overige ingredienten fruiten. Als het begint te verkleuren de ketjap toevoegen en de vis in de saus stoven tot gaar.

Ikan Bali Dua