Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Cakalang Bakar

Tonijn van de barbecue, gestoofd in een zeer pittige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. tonijn
- 1 eetlepel limoensap
- 9 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 9 rawits
- 5 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- zout

Bumbu:

- 5 cm. kunyit
- 5 kruidnagels
- halve theelepel nootmuskaat

Bereiding:

Meng het limoensap met wat zout en marineer de vis hierin voor ca. 40 min. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn. Snijd de sjalotten, knoflook, lomboks en de rawits fijn en kneus de sereh. Rooster de vis op de barbecue voor 15 min. Verhit in een wok de santen met de overige ingredienten. Als het kookt dan de vis nog voor 3 min. zachtjes mee laten stoven.

Ikan Cakalang Bakar