Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Goreng Dengan Sayuran

Gebakken visfilet met groente in een zoet/zure saus

Ikan Goreng Dengan Sayuran | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. visfilet
- halve theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- sap van 1 limoen
- 1 losgeklopt ei
- maizena
- zout
- peper

Overig:

- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 4 eetlepels doperwten
- halve winterwortel
- 1 lente-ui
- 1 schijfje djahe
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje ananasstukjes
- 1 eetlepel sambal oelek
- zout
- suiker
- limoensap
- rijstazijn

Bereiding:

Snijd de visfilet in stukken en marineer het een uur in limoensap, knoflookpoeder, gemberpoeder, peper en zout. Haal de vis door het losgeklopte ei, wentel dit door de maizena en bak ze in hete olie gaar. Snijd de djahe, knoflook, lombok, ui, paprika, wortel en lente-ui fijn. Maak van de ui, knoflook, djahe, tomatenpuree en sambal in de blender een pasta en fruit dit enkele min. in olie. Voeg de groentes toe en bak die gaar. Voeg azijn, limoensap, zout en suiker naar smaak toe. Bind de saus eventueel met wat aangemaakte maizena. Roer de ananasstukjes en de gebakken vis door het gerecht. Strooi de lomboks en lente-ui over het gerecht en dien meteen op.

Ikan Goreng Dengan Sayuran