Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kemangi

Geroosterde red snapper met een salade van pittige stervrucht


Ingrediënten:

- 400 gr. red snapper
- 1 tomaat
- 2 belimbing
- 1 bosje kemangi
- 7 rawits
- 3 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 1 lente-ui
- 3 eetlepels witte azijn
- sap van 1 limoen
- halve theelepel witte peper
- zout

Bereiding:

Maak de vis schoon en bestrijk deze met het limoensap, peper en zout en laat dit ca. 30 min. marineren. Rooster de vis daarna ca. 20 min. boven een bbq of op een grill aan beide kanten tot gaar. Snijd voor de salade de gepelde sjalotjes en de stervruchten in dunne plakjes. Ontpit de tomaat en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes. Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de lomboks en de rawits en snijd deze klein. Rits de blaadjes van de takjes van de kemangi. Meng dit alles goed door elkaar met de azijn en voeg zout naar smaak toe. Serveer het geheel bij de geroosterde vis.

Ikan Kemangi