Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kembung Bumbu Kemangi

Gegrilde makreel met kruidige kokosmelk


Ingrediënten:

- 3 makrelen
- 2 schijfjes djahe
- 2 schijfjes laos
- 3 tenen knoflook
- 3 theelepels zout
- 3 dl. dikke santen
- 1 tomaat
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 5 rawits
- kemangi

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 4 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 3 tenen knoflook
- 6 rode lomboks
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel olie
- zout

Bereiding:

Rooster de kemirienoten en stamp ze fijn. Rasp de djahe, pers de knoflook, snijd de tomaat in blokjes en kneus de serehstengel. Marineer de makrelen met de djahe, knoflook en zout voor ca. 30 min. Grill hierna de vis tot het halfgaar is en houd de vis apart. Maal in een vijzel de ingredienten voor de bumbu fijn. Roerbak de bumbu in de hete olie tot het gaat ruiken. Voeg de santen toe en roer tot het wat dikker wordt. Voeg de kemangi, tomaat, rawits, laos, salam en sereh toe. Breng het geheel aan de kook. Haal het van het vuur en laat de vis in de saus ca. 15 min. marineren. Gril opnieuw de vis tot goudbruin. Tijdens het grillen de vis met de saus bestrijken.

Ikan Kembung Bumbu Kemangi