Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Kemirie
Geroosterde makreel overgoten met kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. makreel
- 4 kemirienoten
- 4 lomboks
- halve eetlepel djinten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel laospoeder
- halve theelepel trassi
- sap van een halve citroen
- 25 gr. santen
- 2 dl. water
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de lomboks fijn. Rooster de vis op aluminiumfolie onder een grill, 7 min. aan elke kant. Pof de kemirienoten zonder olie, wrijf ze fijn en meng ze met de lomboks. Voeg hieraan de rest van de kruiden toe, evenals de trassi. Fruit dit mengsel in de olie lichtbruin. Voeg dan de santen met het water toe en laat het geheel koken tot de saus verkleurt. Snijd de vis in moten en schenk de saus erover. Sprenkel er tenslotte het citroensap over.
Ikan Kemirie