Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kemirie

Geroosterde makreel overgoten met kokosmelk

Ikan Kemirie | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. makreel
- 4 kemirienoten
- 4 lomboks
- halve eetlepel djinten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel laospoeder
- halve theelepel trassi
- sap van een halve citroen
- 25 gr. santen
- 2 dl. water
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de lomboks fijn. Rooster de vis op aluminiumfolie onder een grill, 7 min. aan elke kant. Pof de kemirienoten zonder olie, wrijf ze fijn en meng ze met de lomboks. Voeg hieraan de rest van de kruiden toe, evenals de trassi. Fruit dit mengsel in de olie lichtbruin. Voeg dan de santen met het water toe en laat het geheel koken tot de saus verkleurt. Snijd de vis in moten en schenk de saus erover. Sprenkel er tenslotte het citroensap over.

Ikan Kemirie