Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Mangut Dua
Gebakken makreel in kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- gebakken makreel
- 25 gr. santen, blok
- 2 dl. water
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 1 tomaat
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel kencur
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 4 petehbonen
- asem
- zout
Bereiding:
Snipper de lomboks, uien en de knoflook en snijd de petehbonen fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Alle kruiden bakken in de olie tot de uien geel zijn. De lombok erbij doen. Water toevoegen en zodra het kookt, de santen, sereh, djeruk purut en de vis toevoegen, roer het geheel rustig door tot de santen is opgelost. Stoof de makreel ca. 5 min. in de saus.
Ikan Mangut Dua