Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Mangut Dua

Gebakken makreel in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- gebakken makreel
- 25 gr. santen, blok
- 2 dl. water
- 1 eetlepel olie

Bumbu:

- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 1 tomaat
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel kencur
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 4 petehbonen
- asem
- zout

Bereiding:

Snipper de lomboks, uien en de knoflook en snijd de petehbonen fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Alle kruiden bakken in de olie tot de uien geel zijn. De lombok erbij doen. Water toevoegen en zodra het kookt, de santen, sereh, djeruk purut en de vis toevoegen, roer het geheel rustig door tot de santen is opgelost. Stoof de makreel ca. 5 min. in de saus.

Ikan Mangut Dua