Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Apem Pisang

Bananencakejes met gegiste cassave


Ingrediënten:

- 200 gr. rijstmeel
- 100 gr. tapeh singkong
- 100 gr. banaan
- 100 gr. suiker
- 1 kopje dikke santen
- half zakje gist
- 2 eetlepels maizena
- 1 theelepel baking soda
- zout

Bereiding:

Maak de tapeh fijn en prak de banaan. Meng de maizena met het rijstmeel, gist, suiker en zout en meng het goed door elkaar. Voeg de geprakte tapeh en banaan toe en mix dit goed. Voeg beetje bij beetje de santen toe tot het een glad beslag is. Laat dit ca. 1 uur rijzen op een warme plek. Voeg dan de baking soda toe en meng alles weer goed door elkaar. Giet het beslag in cakevormpjes en stoom het in ca. 15 min. gaar.

Apem Pisang