Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Santen

Kabeljauw in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kabeljauw
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 50 gr. santen
- 6 kemirienoten
- 4 rode lomboks
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- 1 theelepel trassi
- 2 eetlepels olie
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de knoflook, de uien en de lomboks heel fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze daarna fijn in de vijzel. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi het geheel met wat zout. Verhit de olie tot 190 graden en frituur de vis net niet helemaal gaar. Haal de vis uit de pan en wikkel het even in folie om het geheel warm te houden.

Verhit daarna opnieuw een beetje olie in een pan en fruit hierin de uien, knoflook, kemirienoten, lomboks, kunyit, ketumbar, laos, trassi en wat zout ca. 3 min. Schenk 3 dl. water in de pan, voeg de santen toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur zacht, leg de deksel op de pan en laat het mengsel ca. 7 min. zachtjes koken. Voeg de vis toe en laat deze verder ca. 3 min. zachtjes stoven, zorg er wel voor dat de vis stevig blijft.

Ikan Santen