Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Santen Dua

Makreel gestoofd in een kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 6 moten makreel
- 2 sjalotten
- 4 lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 3 dl. water
- 50 gr. santen
- trassi
- olie

Bereiding:

Bak de vismoten in de olie tot net niet helemaal gaar en haal de moten voorzichtig uit de pan. Snijd de lomboks, sjalotjes, laos en de trassi fijn en wrijf dit tot een bumbu. Fruit de bumbu samen met de sereh en de salam in een beetje olie. Voeg het water toe en daarna de santen. Laat dit 10 min. even zachtjes koken tot de santen is gesmolten. Voeg de vis toe en zet het vuur laag. Laat de vis ca. 5 min. in de saus sudderen.

Ikan Santen Dua