Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Surabaya

Gemarineerde kabeljauw in kruidige saus


Ingrediënten:

- 4 moten kabeljauw
- mespunt djinten
- 1 lombok
- 3 daun djeruk purut
- 4 sjalotjes
- 2 dl. heet water
- 1 theelepel suiker
- 1 teen knoflook
- 1,5 theelepel zout
- 4 cm. kunyit
- 1 eetlepel asem
- 1 theelepel djahe
- 2 eetlepels boter
- flinke mespunt ketumbar

Bereiding:

Los de asem op in een scheutje water. Smeer de rauwe vis hiermee in en bestrooi met het zout. Laat de vis 10 à 15 min. marineren. Ontpit de lombok. Pel de sjalotten en knoflook en snijd ze samen met de lombok fijn. Fruit de sjalotten, knoflook, lombok samen met de kunyit, djahe, djeruk purut, ketumbar en djinten in de boter. Voeg 2 dl. heet water toe met de suiker. Doe de vis in het sausje en stoof alles op een lage warmtebron 15 à 20 min. tot de vis gaar is. Het gerecht mag niet te droog zijn. Schenk er heet water bij als het te veel indampt.

Ikan Surabaya