Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Abon Ikan Gabus

Gepocheerde forel droog gestoofd in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. forel
- 3 dl. dikke santen
- zout

Bumbu:

- 3 sjalotjes
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 cm. laos
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel witte peper
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel asem

Bereiding:

Was en pocheer de vis tot deze gaar is. Laat de vis afkoelen en verwijder dan de kop, staart en graten. Haal met een vork het vlees van de vis. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de lomboks in ringen. Schil de laos en kunyit en snijd ze fijn. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Breng de santen met de pasta aan de kook en voeg zout naar smaak toe. Voeg de vis toe en laat het zachtjes koken tot al het vocht verdampt is.

Abon Ikan Gabus