Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Jemput-Jemput Pisang

Gefrituurde bananenbollen

Jemput-Jemput Pisang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 2 à 3 rijpe bananen
- 1 theelepel vanille-essence
- 3 eetlepels suiker
- 145 gr. bloem
- 3 eetlepels rijstmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- zout

Bereiding:

Prak de bananen samen met de suiker. Zeef het meel en de bakpoeder bij de bananen. Voeg zout en vanille-essence toe en roer alles goed door elkaar. Laat het beslag 15 min. staan en roer dan alles nog eens goed door. Verwarm de olie (niet te heet, want anders zijn de bollen snel bruin, maar niet gaar). Doop 2 eetlepels in de olie en neem een schep van het beslag en bak dit in de warme olie mooi bruin.

Jemput-Jemput Pisang