Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kacang Pedis

Pittige pinda's in een jasje


Ingrediënten:

- 300 gr. rauwe pinda's
- 200 gr. bloem
- 2 eieren
- olie

Bumbu:

- 50 gr. suiker
- 3 eetlepels sambal rawit
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel zout
- 1 bouillontablet

Bereiding:

Hak de knoflook fijn en verkruimel het bouillonblokje. Rooster de pinda's ca. 10 min. en houd ze apart. Kluts de eieren los, voeg dit bij de bumbu en pinda's. Mix tot het een glad geheel is en voeg 4 extra eetlepels bloem toe. Mix weer tot een glad geheel. Strooi de overgebleven bloem op een bakplaat. Lepel de pinda's terug bij de bloem tot alle pinda's bedekt zijn hiermee. Bak de pinda's in hete olie in een wok ca. 25 min. op een klein vuur tot gaar.

Kacang Pedis