Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kaki Babi Ketjap

Varkenspoten met groenten in een bouillon


Ingrediënten:

- 3 varkenspoten
- 100 gr. wortels
- 150 gr. sperziebonen
- 150 gr. tauge
- 1 teen knoflook
- 3 sjalotten
- 1 dl. ketjap manis
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- sambal badjak
- zout
- olie

Bereiding:

Pers de knoflook. Snijd de worteltjes in schijfjes, blancheer de sperziebonen en spoel de tauge onder stomend water af. Laat dit alles uitlekken. Snijd de sjalotjes in dunne reepjes. Kook de varkenspoten halfgaar met zout naar smaak, snijd de poten doormidden en laat ze uitlekken. Bewaar de bouillon.

Verhit een beetje olie in een wok en fruit de trassi, knoflook, sambal badjak naar smaak en de sjalotten tot de sjalotjes bruin zijn. Voeg de poten en overige kruiden toe. Schep het geheel om en voeg de ketjap en 1 ltr. bouillon van de poten toe. Laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is. Voeg de worteltjes en sperziebonen toe en laat dit mee sudderen. Voeg vlak voor het serveren de tauge toe en schep alles goed om. Lekker met witte rijst.

Kaki Babi Ketjap