Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Ayam Kelapa

Gestoofde kip in kokosmelk met banaan


Ingrediënten:

- 4 kippenpoten
- 4 rode lomboks
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 4 dl. santen
- 2 bananen
- 4 eetlepels olie
- 1 serehstengel

Bumbu:

- 2 uien
- 1 eetlepel ketumbar
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel kunyit
- 2 theelepels djinten
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels laos
- zout

Bereiding:

Kneus de serehstengel en ketumbar en pers de knoflook. Kook de lomboks een paar minuten in wat water, verwijder eventueel de zaadjes. Rooster de kokos goudbruin en laat het afkoelen. Maal de kokos fijn en doe er dan 2 dl. santen bij en mix dit door elkaar, houd dit apart. Prak of snijd de bananen fijn. Maal de lomboks en de rest voor de bumbu met wat olie tot een pasta. Fruit dit samen met de sereh in de overige olie in de wok tot het heerlijk gaat ruiken. Roer de bananen, kokos en de rest van de santen er door en stoof hierin de kip gaar. Is de saus te dik, voeg dan het lombokwater toe. Verwijder de sereh voor het opdienen.

Kari Ayam Kelapa