Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Domba

Gestoofd lamsvlees in een pittige, kruidige saus

Kari Domba | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. lamsvlees
- 25 gr. santen
- 4 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- halve theelepel peper
- zout

Bumbu:

- 2 kemirienoten
- 2 schijfjes laos
- 1 schijfje kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de uien, knoflook en lomboks fijn en maak dit samen met de rest van de ingredienten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Kneus de serehstengel. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu en de sereh hierin. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de daun salam en djeruk purut met zoveel warm water toe dat het vlees half onder staat. Leg een deksel schuin op de pan en laat het vlees in ca. 1,5 uur gaar stoven. Voeg eventueel heet water toe als het te droog wordt. Los de santen op het laatst in de saus op en roer het geheel goed door. Verwijder voor het opdienen de sereh en de blaadjes.

Kari Domba