Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Rajungan

Gekookte krab met kruidige kokosmelk


Ingrediënten:

- 3 krabben
- 3 serehstengels
- 3 eetlepels olie
- 5 daun salam
- 5 dl. dikke santen
- zout

Bumbu:

- 5 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel ketumbar
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 schijfjes laos
- 2 schijfjes djahe
- 3 cm. kunyit

Bereiding:

Pof de kemirienoten. Snipper de sjalotjes en de knoflook. Snijd de lomboks fijn. Schil de djahe, laos en kunyit en hak ze fijn. Verwijder de harde gedeeltes van de serehstengels en kneus de sereh. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Kook de krabben in een pan met ruim water ca. 10 min. en snijd ze in de breedte doormidden. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de bumbu, de salam en de serehstengels ca. 3 min. Voeg de santen toe, voeg zout naar smaak erbij en laat alles aan de kook komen. Leg de krabben in de wok en laat ze 15 min. in de saus op een laag vuur stoven.

Kari Rajungan