Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Tahu

Tofu met gestoofde groenten in kokosmelk

Kari Tahu | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 100 gr. sperziebonen
- 1 winterwortel
- 2 koolbladeren
- 2 aardappelen
- 1 ltr. santen
- 10 gr. su-un
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- zout
- olie

Bumbu:

- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel djahe
- halve theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Kneus de serehstengel. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snijd de tahu in plakken en frituur ze goudbruin in olie. Snijd de uien, knoflook en lomboks fijn. Halveer de sperzieboontjes, snijd de winterwortel in dunne reepjes, blancheer de koolbladeren en snijd de aardappelen in blokjes, kook dit beetgaar met wat zout. Week de su-un in heet water. Maak de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de pasta. Voeg dan de tahu, groenten, serehstengel, daun salam, djeruk purut en santen toe. Laat het geheel sudderen tot de groenten gaar zijn en voeg vlak voor het opdienen de su-un toe.

Kari Tahu