Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Siput Kaldu

Gekookte, kruidige slakken in bouillon


IngrediŽnten:

- 50 kleine slakken
- 1 serehstengel
- 5 daun salam
- 2 theelepels asem
- 2 eetlepels olie
- 1 ltr. water
- zout

Bumbu:

- 3 tenen knoflook
- 7 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 5 schijfjes djahe
- 3 cm. kunyit
- 7 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel witte peper

Bereiding:

Snipper de lomboks, knoflook en de sjalotjes. Schil de djahe en de kunyit en hak ze fijn. Wrijf de bumbu tot een pasta in de vijzel. Was de slakken en laat ze uitlekken. Verwijder het harde deel van de sereh en kneus het. Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu goudbruin. Voeg het water en zout naar smaak toe, doe de slakken, asem, daun salam en de sereh erbij en laat het samen ca. 20 min. koken.

Siput Kaldu
Download het recept
Moment geduld!