Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kentang Pakora

Gebakken aardappelschijfjes gehuld in een jasje


Ingrediënten:

- 450 gr. aardappelen
- 55 gr. kikkererwtenbloem
- 1 eetlepel rijstmeel
- 1,5 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel chilipoeder
- 50 ml. water
- halve theelepel zout
- olie

Bereiding:

Schil de aardappelen, kook ze halfgaar met wat zout en snijd ze in schijfjes van ca. 5 mm. dik. Meng de kikkererwtenbloem, rijstmeel, zout, ketumbar, djinten en chilipoeder in een grote schaal. Voeg het water toe en meng het tot een dikke puree. Voeg de aardappelen toe en haal ze door de puree tot ze helemaal bedekt zijn.

Verhit de olie in een wok en voeg net zo veel aardappelschijfjes toe als er in de wok passen. Bak de pakora's in 6 tot 8 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm tot de rest gebakken is. Dien ze direct op.

Kentang Pakora