Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ketan Gula Kelapa

Kleefrijst met een zoete duriansaus en kokos


Ingrediënten:

- 300 gr. ketan
- 250 ml. santen
- halve theelepel zout
- 2 daun pandan

Saus:

- 200 gr. gula merah
- 250 ml. water
- 100 gr. durian
- kwart theelepel zout

Garnering:

- halve geraspte kokosnoot
- 1 daun pandan
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Week de ketan een uur in water. Zet een stoompan klaar op het vuur met voldoende water. Laat de ketan uitlekken en stoom het voor ca. 15 min. Breng de santen al roerende aan de kook samen met het zout en daun pandan. Voeg de ketan toe en roer tot alle santen is geabsorbeerd. Haal de ketan uit de pan en stoom het gaar.

Prak de durian tot een puree. Breng het water voor de saus zachtjes aan de kook en laat de gula merah hierin oplossen. Voeg dan de durian en zout toe en breng het opnieuw aan de kook. Breng de stoompan opnieuw aan de kook met de daun pandan in het water en stoom de garaspte kokos gemengd met het zout voor ca. 15 min. Serveer de ketan in schaaltjes met wat saus en bestrooi met wat geraspte kokos.

Ketan Gula Kelapa